Кабельные системы обогрева из Германии

Тепла підлога
Обігрів відкритих майданчиків
Обігрів покрівлі та водостоків
Обігрів трубопроводів
Нестандартні рішення

Вибір потужності нагрівального кабеля

З точки зору експлуатаційних якостей системи найкращий кабель 0 це кабель з максиально допустимою для даного приміщення потужністю. Максимально допустима потужність кабеля дозволяє значно скоротити час прогріву підлоги до необхідної температури й скорочувати інерційність регулювання температури. 

Максимально допустима потужність системи залежить від конструктивних особливостей нагрівального кабеля й визначається його довжиною. Розкладка нагрівального кабеля характеризується кроком укладання, чим менше крок укладання тим рівномірніше розподіляється температура по поверхні підлоги.

При обранні потужності нагрівального кабеля необхідно розглянути наступні задачі:

Економний обігрів 120 - 140 Вт/м²

  • Комфортний обігрів 150 - 160 Вт/м²
  • Обігрів підлоги (опалення в міжсезоння) 170 - 180 Вт/м²
  • Опалення приміщення 200 - 220 Вт/м²

Необхідно зауважити, що вибір системи опалення приміщення залежить від тепловтрат, які враховують конструктивні особливості приміщення. Для вирішення цієї задачі рекомендуємо прокунсультуватися в нашого представника в вашому регіоні.  

Розрахунок починається з визначення зони обігріву. Зона обігріву це не зайнята площа стаціонарно встановленними меблями та іншими предметами побуту, враховуючи відступи від стін й вертикальні перегородки.

В приміщеннях з великими тепловтратами, такими як лоджія, зимовий сад і т.д., для вибору системи обігріву рекомендуємо Вам звернутись до нашого представника в Вашому регіоні.

Доволі часто замовник визначає корисну площу як зовсім невелику зону для обігріву при значній загальній площі приміщення. Наш досвід показує, що при такому співвідношенні корисної площі загальну потужність обігріву необхідно збільшити на 10...20%. 

Після визначення зони обігріву виходячи з таблиць (див. додаток) Ви зможете обрати відповідний нагрівальний кабель. 

Потужності, наведені в таблицях, справедливі для утеплених підлог. Якщо в конструкцію підлоги не введений шар утеплювача, питома потужність збільшується на 10...20%. 

Радимо Вам для вирішення будь-якої задачі використовувати високоефективні теплоізоляційні матеріали, які дозволяють значно знизити експлуатаційні витрати, а також сумарну встановлену електричну потужність системи обігріву. 

Использовние материалов, размещенных на сайте, без письменного согласования с "КТС Груп" запрещено!
Украинский строительный портал www.promobud.ua Яндекс.Метрика
Rambler's Top100